Eenvoudig en betrouwbaar online zakendoen

Met dezelfde zekerheid als in de offline wereld

Betrouwbaar

Elke transactie voldoet aan het hoogste betrouwbaarheidsiveau. Hiervoor maken wij onder andere gebruik van de gekwalificeerde vertrouwensdiensten die in de Europese eIDAS-verordening zijn gedefinieerd.

Open

TIP maakt gebruik van open standaarden en staat open voor verschillende leveranciers. Zo zorgen we ervoor dat nieuwe diensten snel ontwikkeld kunnen worden.

Domeinoverstijgend

TIP maakt afspraken en functionaliteit die binnen en tussen domeinen te gebruiken zijn. Zo kunnen burgers en organisaties drempelloos online zakendoen.

Over TIP

Onze missie

Onze samenleving digitaliseert in hoog tempo. Organisaties en particulieren doen steeds meer zaken online. Er zijn echter nog veel situaties waar een gebrek aan online vertrouwen of betrouwbare digitale processen verdere digitalisering in de weg staat. 

Trusted Information Partners (TIP) is een initiatief van verschillende markt- en publieke partijen en werkt aan een toekomst waarin burgers, ondernemers en overheid op eenvoudige en betrouwbare wijze digitaal zaken kunnen doen. TIP focust zich met name op digitalisering van van transacties waarvan de financiële of juridische gevolgen groot zijn.

Jos Jonkers

Director Business Development
ING Real Estate Finance NL

“Het digitaal en veilig kunnen uitwisselen van informatie, volgens de eIDAS standaard, is in de vastgoed wereld een belangrijke prioriteit waaraan ik vanuit ING Real Estate Finance graag aan bijdraag."

Yme Bosma

Managing Director
NVM Holding

“De NVM wil dat haar leden en klanten veilig en betrouwbaar online zaken kunnen doen. Daar hebben we domeinoverstijgende afspraken voor nodig die voortbouwen op de eIDAS standaard. Dat is het doel van TIP en daar werken we graag aan mee."

Reinier van der Heijden​

Directeur
Hypotheken Data Netwerk

“Een digitale samenleving moet gebouwd zijn op een betrouwbaar fundament. HDN denkt en bouwt vanuit haar expertise mee aan dit fundament. Zo dragen wij bij aan betrouwbare uitwisseling van gegevens en meer efficiëntie voor alle ketenpartijen."

Recent

Nieuws

Onze partners

Partners

TIP staat als onafhankelijk samenwerkingsplatform in contact met andere organisaties en platforms. Deze partners ontwikkelen en implementeren bijvoorbeeld softwarestandaarden of geven praktische ondersteuning en voorlichting.

Contact

Neem contact op