Over TIP partners

Partners

TIP staat als onafhankelijk samenwerkingsplatform in contact met andere organisaties en platforms. Deze partners ontwikkelen en implementeren bijvoorbeeld softwarestandaarden of geven praktische ondersteuning en voorlichting. Op deze pagina vindt u een aantal belangrijke partners van TIP en hun aandachtsgebieden.

Aangetekend BV

Aangetekend BV is een van de negen eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienstverleners in Nederland met een notering op de EU Trusted List. Net zoals iedere partij op de Trusted List maken zij onderdeel uit van de vitale infrastructuur van Nederland. Aangetekend levert de (gekwalificeerde) vertrouwensdiensten Aangetekend Mailen en Beveiligd Mailen. Als gekwalificeerde vertrouwensdienstverlener leveren zij een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan de doelstellingen van TIP. 

ABN AMRO

Als bank vinden wij digitalisering heel belangrijk. We bieden graag een digitale bankervaring en versterken het persoonlijke contact met onze klanten. Een persoonlijke bank in de digitale tijd. Samenwerking is van groot belang om onze ambities waar te maken. De uitdagingen waar we voor staan, kunnen we alleen samen aanpakken. Niemand heeft alle antwoorden. Daarom hechten we niet alleen belang aan samenwerken binnen ABN AMRO, maar werken we ook nauw samen met allerlei andere partijen om bijvoorbeeld klant-, maatschappelijke- en milieuvraagstukken aan te pakken. Bijvoorbeeld met de overheid en andere banken om het financiële systeem veilig te houden. En met fintechs en andere (tech-)bedrijven om onze diensten blijvend te verbeteren.

Belastingdienst

We doen steeds meer zaken online. Daarmee neemt het belang om dit betrouwbaar, eenvoudig en transparant te kunnen doen toe. De focus van TIP ligt op digitale transacties waarvan de financiële of juridische gevolgen groot zijn, zoals bijvoorbeeld belastingaangiften. Aan dit initiatief van verschillende publieke en private partijen doet de Belastingdienst graag mee.

Cleverbase 

Cleverbase is een Qualified Trust Service Provider (QTSP). We ontwikkelen de digitale diensten voor veilig ondertekenen, inloggen, versleuteld informatie uitwisselen en archiveren. Burgers en bedrijven kunnen onze diensten gebruiken voor elektronische handtekeningen, elektronische authenticatie en betrouwbare, vertrouwelijke elektronische gegevensuitwisseling. Wij voldoen aan strenge veiligheidseisen op het gebied van informatiebeveiliging. Zo kunnen gebruikers ervan uitgaan dat ze veilig online zaken kunnen doen.

Digicampus

Binnen Digicampus werken overheden, kennisinstellingen, marktpartijen en burgergroepen samen. Daardoor wordt de denkkracht van de hele Nederlandse samenleving benut. Digicampus helpt organisaties als TIP om van denken naar doen te komen.

HDN

HDN (Hypotheken Data Netwerk) is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk. Samen met onze 54 leden (vrijwel alle grote aanbieders van hypotheek- en hypotheek gerelateerde producten) zetten wij ons in voor meer efficiency en innovatie in de financiële dienstverlening. Voor gestandaardiseerde, snelle en efficiënte processen. Voor kostenverlaging in de keten. En voor optimale informatie-uitwisseling via een goed beveiligd netwerk.

ING 

ING wil mensen vooruithelpen, privé en zakelijk. We doen dat door onze klanten de best passende producten en diensten te bieden. Vertrouwen is daarin essentieel. Niet alleen voor banken, waar klanten hun geld en financiële informatie toevertrouwen, maar ook voor de samenleving in het algemeen. Veilige en efficiënte identificatie is de sleutel in een steeds digitaler wordende economie.

Intermax

Intermax is het meest gecertificeerde cloudsourcingbedrijf van Nederland. In onze visie zijn systemen er om mensen te ondersteunen, en niet andersom. We werken veel voor de gezondheidszorg, maar ook voor andere sectoren waar veiligheid, performance en beschikbaarheid van IT essentieel zijn.

Linckr

Financiële en juridische dienstverlening kan verlammend complex zijn. Linckr brengt alle stappen en gegevens samen in één simpele app en één geïntegreerd platform. Dat levert ongekend gemak op voor consument én dienstverlener. En er zijn meer voordelen. Linckr haalt persoonlijke gegevens op bij de bron. Handmatig invoeren van gegevens is niet meer nodig. Dat scheelt tijd, geld en dure fouten. Het voldoen aan wet- en regelgeving wordt zo eveneens een stuk gemakkelijker. Waarom moeilijk doen als het Linckr kan?

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) borgt de kernwaarden van de democratie. BZK staat voor een goed en slagvaardig openbaar bestuur en een overheid waar burgers op kunnen vertrouwen. De overheid wil digitale diensten gebruiksvriendelijker maken, zodat nog meer burgers en ondernemers er gebruik van gaan maken.  

NVM en Vidua Wonen

NVM versnelt met Vidua Wonen online identificeren, inloggen en ondertekenen op het hoogste niveau. De NVM denkt dat het voor makelaars, taxateurs en klanten die binnen haar domein betrouwbaar online zaken willen doen het belangrijk is om snel te beschikken over gebruiksvriendelijke vertrouwensdiensten op het hoogste betrouwbaarheidsniveau. Om een substantiële bijdrage te leveren aan zowel de adoptie van vertrouwensdiensten als aan de standaardisatie is NVM met Vidua Wonen, partner in TIP.

SBR Nexus

SBR Nexus ontwikkelt en beheert dé marktstandaard voor het delen van zakelijke data en speelt een leidende rol op het gebied van data-uitwisseling in het ecosysteem. In een snelgroeiende digitale economie moeten bedrijven in Nederland erop kunnen vertrouwen dat de uitwisseling van hun zakelijke data, zoals jaarrekeningen en taxaties veilig, efficiënt en foutloos verloopt. Hiervoor ontwikkelt SBR Nexus samen met de overheid, het bedrijfsleven en de zakelijke sector marktstandaarden. Doordat alle partijen in de keten dezelfde standaarden gebruiken kan eenzelfde dataset door computersystemen van de verschillende partijen gebruikt worden. Daarnaast voldoe je met het gebruik van SBR-standaarden aan de geldende wettelijke kaders.

Visma

Visma Connect stelt burgers, bedrijven en overheden in staat door middel van veilige, efficiënte en gekwalificeerde digitale informatie-uitwisseling wereldwijd. Dit doen we door het ontwerpen, bouwen, verbinden, analyseren en beheren van informatieketens en ecosystemen voor het delen van gegevens voor de publieke, zorg-, logistieke en financiële sector.